(Mini)urnen, assieraden, glassculpturen en asbeelden

Veel nabestaanden kiezen voor het bewaren van (een deel van) de as in een urn of in een speciaal daarvoor gemaakt sieraad of medaillon. Zo is er sprake van een blijvende en tastbare herinnering. Een sieraad kunt u dragen, een urn kunt u plaatsen op een mooie plek in het gedenkpark of mee naar huis nemen en daar een plekje geven. Zowel op het gebied van urnen, mini-urnen als van sieraden zijn er heel veel mogelijkheden. Er zijn ook speciale urnen voor thuis. Onze medewerkers laten u graag alle mogelijkheden zien. Voor een afspraak in onze toonkamer kunt u bellen met 038-4548948.

Enkele voorbeelden:

 • Een hanger in de vorm van een medaillon biedt de mogelijkheid tot een bijzondere en tastbare herinnering aan de overledene. Het medaillon is gemaakt in goud, zilver en edelmetaal en is in veel verschillende modellen verkrijgbaar. Er kan ook worden gekozen voor een uitvoering in een fraai glazen stolpje. In diverse medaillons kan een korte inscriptie worden gegraveerd. In de toonkamer van het crematorium is een grote collectie aanwezig.
   
 • Exclusief is onder andere voor ons crematorium een speciale lijn gedenkhangers ontworpen. De sieraden zijn handgemaakt en worden vervaardigd in 14 karaat geelgoud, witgoud of roodgoud. De gedenkhangers zijn voorzien van een ruimte voor een kleine hoeveelheid as en zijn voorzien van het meesterteken van de goudsmid.
   
 • Een bestaande trouwring kan ook vermaakt worden tot een nieuw sieraad, met of zonder asruimte. Afhankelijk van het ontwerp kan dit met behoud van de originele gravure en kenmerken van de ring. Ook is het mogelijk meerdere sieraden om te smelten. Zo kunnen bijvoorbeeld twee trouwringen de basis vormen voor een nieuwe ring of hanger.
   
 • Ook kan de as door een kunstenaar in glas worden versmolten tot een uniek reliek van massief mondgeblazen glas. Door de combinatie van kleuren, lijnenspel en symboliek worden de gevoelens vertaald in een dierbaar gedenkteken. Desgewenst wordt dit gedenkteken door de kunstenaar gesigneerd en krijgt u daarbij een certificaat. De medewerkers van het crematorium kunnen de nabestaanden hierin uitgebreid voorlichten en diverse modellen laten zien.
   
 • In de toonkamer van het crematorium is een uitgebreide collectie aanwezig van memory-doosjes en mini-urnen. De memory-doosjes zijn gemaakt van Sterling-zilver. Mini-urnen zijn in diverse materialen verkrijgbaar, zoals graniet, zilver, RVS en keramiek. In memory-doosjes en mini-urnen kan een klein beetje as worden bewaard.
   
 • Een dierbare kan ook herinnerd worden door een asbeeld. Een asbeeld symboliseert de verbondenheid met de overledene. Asbeelden zijn voorzien van een holle sokkel waarin een kleine hoeveelheid as bewaard kan worden. Wij hebben een uitgebreide collectie assculpturen in zilvertin of verbronste uitvoering in onze toonzaal.
   

In onze toonzaal hebben we een uitgebreide collectie. Uiteraard is er altijd nog veel meer mogelijk. Heeft u zelf ergens anders iets gezien? Laat het ons weten, wij kunnen dit vaak snel en voordelig voor u regelen.