Bosurnamenten

Bosurnentuin
Ons park beschikt over een fraai aangelegde bosurnentuin, een natuurlijk groene oase, waarin de rust voelbaar is. Deze bosurnentuin, waarin u zelf een plek mag uitzoeken, heeft een krachtige uitstraling en heeft een besloten karakter. Deze sfeer vindt u terug in de momenten van organische vormen, natuurlijke tinten in hardsteen of versteend hout gecombineerd met bijvoorbeeld glas of brons en zijn één met de omgeving. Onder elk gedenkteken is een keldertje waarin vier urnen kunnen worden bijgezet. Op een open plek midden in het bos komen de bospaadjes samen en ontstaat een centrale ‘stilteplek’.

Op deze stilteplek staat een 'Kringloopmonument'.
De 'Kringloop' is de levenscyclus zoals die in de natuur elke lente, zomer, herfst en winter te volgens is, is ook te herkennen in het menselijk leven. De jaarringen in de stam zijn een zichtbare neerslag van het verloop van de tijd. De bomen in de bosurnentuin rondom de 'Kringloop' staan symbool voor het leven omdat ze de kringloop van de natuur elk jaar weer zichtbaar maken.

In nauw overleg met de naaste familie ontwikkelt en ontwerpt Crematorium Kranenburg de monumenten.

De plaatsing van een bosurnament is opnieuw een plechtig en zeer zorgvuldig proces. De bijzetting geldt als een bijzonder moment. Voor veel nabestaanden voelt het heel goed om hier bij te zijn. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. De urnengraven worden uitgegeven met perioden van één jaar of een veelvoud hiervan. Uiteraard kan na de gekozen periode de termijn weer verlengd worden.