Aula/plechtigheid

Crematorium Kranenburg beschikt over een moderne aula die ondanks zijn royale omvang (meer dan 150 zitplaatsen en ruimte voor zeker 450 gasten) toch een intieme sfeer uitstraalt. De aula is van vele gemakken voorzien, zoals een professionele licht- en geluidsinstallatie. Ook kunnen we de aula geheel naar uw inzicht en speciale wensen aankleden in de stijl van de overledene. Zo creëert u de sfeer die u wenst. Maak ons uw wensen kenbaar; wij denken graag met u mee en in overleg is er veel mogelijk.

Op de dag van de ceremonie wordt de familie en de genodigden ruim voor de plechtigheid persoonlijk ontvangen door onze gastheer en verder begeleid.

In het crematorium is een algemene ontvangstruimte voor belangstellenden waar de aanwezigen zich voor de plechtigheid kunnen verzamelen. Voor directe nabestaanden is een sfeervolle familiekamer beschikbaar. Deze intieme ruimte heeft een huiskamersfeer en biedt de familie de gelegenheid om voor de dienst samen te zijn en zich in alle rust voor te bereiden op de komende plechtigheid.

De plechtigheid vindt plaats in de sfeervol ingerichte aula en wordt door de familie zelf in overleg met de uitvaartverzorger bepaald. Vaak wordt tijdens de plechtigheid een woord van afscheid gesproken. Desgewenst kan een geestelijke de afscheidsdienst begeleiden. Voor kerkelijke plechtigheden zijn liturgische attributen aanwezig, zoals kaarsen, een altaartafel, kleding voor pastores, wijwater en bijbels.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld korven naast de kist te plaatsen, van waaruit witte duiven na afloop de vrijheid krijgen. De aula is geheel naar eigen inzicht en speciale wensen ‘aan te kleden’. Met nagenoeg alles wat past bij de persoonlijke levensstijl van de overledene. De door u gekozen attributen die bij uitstek dat ene, unieke leven gestalte hebben gegeven.