Muziek en beeld

Muziek is zeer persoonlijk. De muzikale invulling tijdens een plechtigheid kan geheel volgens persoonlijke wensen worden verzorgd.

Het crematorium beschikt over een professionele muziekstudio en zeer uitgebreide collectie aan muziek; onder andere kerkelijke muziek, klassiek, jazz, koormuziek en uiteraard (Nederlandstalige) popmuziek.

Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens de plechtigheid live muziek ten gehore te (laten) brengen. De aula van het crematorium beschikt over een professionele ‘Grotrian Steinweg piano’ en een elektronisch orgel. Als u dat wenst zorgen wij voor een organist/pianist. Ook kunnen andere instrumenten, eventueel muzikanten, een koor, een muziekensemble etc. verzorgd worden.

Eigen muziek
U kunt ook muziek aanleveren. Dit kan op cd/lp, cassetteband en USB-stick aangeleverd worden. Om de kwaliteit te waarborgen, adviseren wij om originele cd’s aan te leveren en geen zelfgebrande cd’s. Ook vragen wij om te controleren of in de cd-doosjes ook echt de (juiste) cd zit. Desgewenst kunt u de muziek ook via email aanleveren. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het niet tijdig of verkeerd aanleveren van (eigen) muziek.

Om de juiste kwaliteit te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat wij uiterlijk de werkdag voor de plechtigheid om 12.00 uur over de muziek kunnen beschikken. Voor een plechtigheid op maandag is dat uiterlijk vrijdag om 14.00 uur. De muziek kan bij het kantoor worden afgegeven. Crematorium Kranenburg is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de muziek die niet uit onze eigen muziekcollectie komt.

Eigen muziek en beeld
Om te zorgen dat het afspelen van de eigen gewenste muziek of het tonen van beeld vlekkeloos verloopt, hebben wij een aantal richtlijnen en instructies op papier gezet.

U kunt de aanleverinstructies hier downloaden.

Later nog eens terugluisteren of bekijken
Om de plechtigheid later nog eens te luisteren wordt vaak gebruik gemaakt van de mogelijkheid de gehele plechtigheid op te nemen op CD, muziekcassette, DVD of video. Die kunt u dan later nog eens terugluisteren of -kijken. Voor een dvd-opname zijn twee mogelijkheden: een opname gefilmd vanuit meerdere vaste camerastandpunten of een complete reportage. Tot één maand na de plechtigheid wordt van elke dienst een geluids- en beeldopname bewaard en kunnen de nabestaanden een cd, muziekcassette of DVD nabestellen. Na één maand worden de opnames gewist.

Wilt u advies over de muziekkeuze of eventueel muziek beluisteren? Of heeft u vragen over de (opname)mogelijkheden tijdens een plechtigheid? Maak dan een afspraak met één van onze muziekadviseurs via 038 45 48 948.