Muziek en beeld

Muziek is zeer persoonlijk. De muzikale invulling tijdens een plechtigheid kan geheel volgens persoonlijke wensen worden verzorgd.

Het crematorium beschikt over een professionele muziekstudio en zeer uitgebreide collectie aan muziek; onder andere kerkelijke muziek, klassiek, jazz, koormuziek en uiteraard (Nederlandstalige) popmuziek.

Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens de plechtigheid livemuziek ten gehore te (laten) brengen. De aula van het crematorium beschikt over een professionele ‘Grotrian Steinweg piano’ en een elektronisch Content Etude orgel. Als u dat wenst, zorgen wij voor een organist/pianist. Ook kunnen andere instrumenten, eventueel muzikanten, een koor, een muziekensemble etc. verzorgd worden.

Eigen muziek en beeldmateriaal
Wij verwijzen u naar de aanleverinstructies voor het aanleveren van eigen muziek en beeldmateriaal. Om de kwaliteit te waarborgen, adviseren wij om originele cd’s aan te leveren en geen zelfgemaakte cd’s. Ook vragen wij om te controleren of in de cd-doosjes ook echt de (juiste) cd zit. Desgewenst kunt u de muziek ook via e-mail of WeTransfer.com aanleveren. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het niet tijdig of verkeerd aanleveren van (eigen) muziek.

Om de juiste kwaliteit te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat wij uiterlijk de werkdag voor de plechtigheid om 12.00 uur over de muziek kunnen beschikken. Voor een plechtigheid op maandag is dat uiterlijk vrijdag om 14.00 uur. De muziek kan bij het kantoor worden afgegeven. Crematorium Kranenburg is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de muziek die niet uit onze eigen muziekcollectie komt.

Om te zorgen dat het afspelen van de eigen gewenste muziek of het tonen van beelden vlekkeloos verloopt, hebben wij een aantal richtlijnen en instructies op papier gezet.

U kunt de aanleverinstructies hier downloaden.

Later nog eens terugluisteren of bekijken
Om de plechtigheid later nog eens te luisteren of te bekijken wordt vaak gebruik gemaakt van de mogelijkheid de gehele plechtigheid op te nemen op CD, USB, of DVD. Voor een USB- of DVD-opname zijn twee mogelijkheden: een opname gefilmd vanuit meerdere vaste camerastandpunten of een complete reportage.

Van iedere plechtigheid wordt, met toestemming van de opdrachtgever, in de betreffende aula een beeld- en geluidsopname gemaakt.

Wilt u een opname nabestellen of een extra opname? Dit is door de opdrachtgever of met schriftelijke toestemming van de opdrachtgever van de plechtigheid tot 1 maand na de plechtigheid mogelijk.

Wilt u advies over de muziekkeuze of eventueel muziek beluisteren? Of heeft u vragen over de (opname)mogelijkheden tijdens een plechtigheid? Maak dan een afspraak met één van onze muziekadviseurs via 038 45 48 948.

Livestream
De aula beschikt over een geavanceerd camerasysteem. Hierdoor is het mogelijk de plechtigheid live via internet bij te wonen. De uitzending kan worden bekeken op pc, laptop, tablet of smartphone.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Het uitzenden van de livestream, het registreren en het maken van opnamen van de plechtigheid kan uitsluitend plaatsvinden met toestemming van de opdrachtgever van de plechtigheid.