Maatregelen en richtlijnen (versie 16 februari 2022)

De maatregelen rondom het coronavirus worden afgebouwd, Nederland gaat weer open. Dat betekent dat de maatregelen bij Crematorium Kranenburg ook grotendeels vervallen:

Per vrijdag 18 februari:

  • Is het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht, maar blijft wel een advies.
  • Is de anderhalve meter afstand maatregel niet meer verplicht, maar blijft wel een advies, hierdoor kunnen wij weer het maximale aantal bezoekers in al onze ruimtes ontvangen. Na afloop van de plechtigheid mogen nabestaanden weer mee om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte. Vanwege brandweervoorschriften mogen maximaal 10 personen (naast de uitvaartbegeleider en medewerkers) bij de invoer van de overledene aanwezig zijn. 
  • Zijn er in de aula en koffiekamer geen vaste zitplaatsen meer tot 500 gasten.

 

We waren al vrijgesteld van het Coronatoegangsbewijs en dat blijft zo. Plechtigheden met meer dan 500 bezoekers zijn bij ons niet mogelijk want die moeten dan wel een vaste zitplaats hebben. Vanaf 25 februari wordt ook dit vrijgesteld.

Basismaatregelen, afstand en mondkapje:

Natuurlijk is het coronavirus nog niet verdwenen, het aantal besmettingen is nog erg hoog. Een aantal basismaatregelen blijven dan ook nog van kracht:

  • schud geen handen;
  • was je handen regelmatig met zeep;
  • nies of hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • blijft thuis met klachten en laat je testen;
  • zorg voor voldoende frisse lucht.

 

Natuurlijk blijven wij zuinig op elkaar en mocht de behoefte aanwezig zijn dan houden we nog steeds afstand en kunnen we het mondkapje blijven dragen.

Plechtigheid via internet

Het is mogelijk om de plechtigheid via internet live bij te wonen. Hierdoor is het voor iedereen als het ware toch mogelijk aanwezig te zijn. In verband met de privacy is het wel van belang dat wij hiervoor (via uw uitvaartondernemer) schriftelijk toestemming ontvangen. 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten of heeft u bijvoorbeeld een specifieke vraag over de uitvaart, laat die dan in eerste instantie alstublieft weten aan ‘uw’ uitvaartondernemer.

Heeft u een vraag aan ons, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 038 - 45 48 948 en/of info@crematoriumkranenburg.nl. U kunt ervan overtuigd zijn dat wij er alles aan zullen doen om ook in deze onvoorspelbare tijden de best mogelijke manier te vinden om invulling aan het afscheid te geven.

 

 

 

 

Terug