Maatregelen en richtlijnen (versie 15 oktober 2020)

Het is toegestaan om voor meer dan 30 personen een plechtigheid en aansluitend catering te verzorgen. Een veilige omgeving voor iedereen is daarbij uitgangspunt, maar bovenal het blijven zorgen voor een zo waardig mogelijk afscheid. Daar doen we alles aan!

Hierbij geldt wel dat er altijd 1,5 meter afstand bewaard moet kunnen blijven. Voor de veiligheid van iedereen zijn wel de nodige aanpassingen doorgevoerd. U leest er hieronder meer over.

Aula
In onze aula bieden we de mogelijkheid voor een plechtigheid naar wens. Om aan de maatregelen te kunnen voldoen, zijn hier wel aanpassingen aangebracht. Door de 1,5 afstand is er plaats voor 60 personen. Maximaal 10 personen in de familiekamer en 50 in de ontvangstruimte.

Bijwonen van de plechtigheid via internet
Het is mogelijk om de plechtigheid via internet live bij te wonen. Hierdoor is het voor iedereen als het ware toch mogelijk aanwezig te zijn. In verband met de privacy is het wel van belang dat wij hiervoor (via uw uitvaartondernemer) schriftelijk toestemming ontvangen. Meer informatie.

Condoleance
Wij ontvangen u na de plechtigheid graag in één van onze condoleanceruimtes, waar we uiteraard zorgen voor correcte hygiëne en veiligheid voor al onze bezoekers. Consumpties kunnen worden afgehaald bij een buffet dat door een plexiglas plaat is afgeschermd; houd minimaal 1,5 meter afstand, ook van onze medewerkers.
Vanaf 7 augustus verzoeken wij u om in de condoleanceruimte uw naam, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen op een daarvoor beschikbaar formulier. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld, maximaal vier weken bewaard en bij vaststelling van een coronabesmetting alleen aan de GGD verstrekt voor een bron- en contactonderzoek.

Crematieruimte
Na afloop van de plechtigheid is het voor maximaal vier nabestaanden (naast de uitvaartbegeleider en medewerkers) mogelijk om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte.

Informatie en nazorg
Voor afspraken over de bestemming van de as, het afhalen van de as of een verstrooiing kunnen wij maximaal drie personen binnen ontvangen. Bij de verstrooiing zelf zijn meer personen toegestaan, mits zij ten minste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Mondkapjes
Wij volgen het advies van de overheid en adviseren al onze bezoekers dringend een niet-medisch mondkapje te dragen in onze publieke binnenruimtes. Onze medewerkers dragen in publieke binnenruimtes standaard een mondkapje. Wanneer u heeft plaatsgenomen mag het mondkapje af. Dat geldt ook voor onze medewerkers.

Algemene hygiënische maatregelen
Uiteraard doen we er alles aan om iedereen een veilige omgeving te bieden. Onze medewerkers houden zich aan de door de RIVM voorgeschreven hygiënische maatregelen. Al onze publieke ruimtes worden na gebruik gereinigd.

Voor gasten staat bij de in- en uitgangen desinfecterende handgel ter beschikking. In sanitaire ruimtes kunnen handen worden gewassen met zeep.
Op diverse plaatsen hangen instructies voor gasten.

Heeft u vragen?
Wilt u meer weten of heeft u bijvoorbeeld een specifieke vraag over de uitvaart, laat die dan in eerste instantie alstublieft weten aan ‘uw’ uitvaartondernemer.

Heeft u een vraag aan ons, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 038 - 45 48 948 en/of info@crematoriumkranenburg.nl. U kunt ervan overtuigd zijn dat wij er alles aan zullen doen om ook in deze onvoorspelbare tijden de best mogelijke manier te vinden om invulling aan het afscheid te geven.

Terug