Maatregelen en richtlijnen (versie 15 november)

Naar aanleiding van de op 12 november aangekondige maatregelen dienen bezoekers opnieuw 1,5 meter afstand te houden en een mondkopje te dragen. Bij Crematorium Kranenburg kunnen hierdoor maximaal 60 personen (kinderen tot en met 12 jaar worden meegeteld) bij een plechtigheid en condoleance na afloop (inclusief catering) aanwezig zijn. Een veilige omgeving voor iedereen is daarbij uiteraard nog steeds ons uitgangspunt, maar bovenal het blijven zorgen voor een zo waardig mogelijk afscheid. Daar doen we alles aan!

Hierbij geldt wel dat er altijd 1,5 meter afstand bewaard moet kunnen blijven. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

Voor de veiligheid van iedereen zijn wel de nodige aanpassingen doorgevoerd. U leest er hieronder meer over.

Aula
In onze aula bieden we de mogelijkheid voor een plechtigheid naar wens. Om aan de maatregelen te kunnen voldoen, zijn hier wel aanpassingen aangebracht. Door de 1,5 meter afstand is er – vanaf maandag 15 november 2021 – plaats voor 60 personen. Maximaal 10 personen in de familiekamer en 50 personen in de ontvangstruimte (kinderen tot en met 12 jaar worden meegeteld).

Bijwonen van de plechtigheid via internet

Het is mogelijk om de plechtigheid via internet live bij te wonen. Hierdoor is het voor iedereen als het ware toch mogelijk aanwezig te zijn. In verband met de privacy is het wel van belang dat wij hiervoor (via uw uitvaartondernemer) schriftelijk toestemming ontvangen. Meer informatie.

Condoleance
Wij ontvangen u na de plechtigheid graag in één van onze condoleanceruimtes, waar we uiteraard zorgen voor correcte hygiëne en veiligheid voor al onze bezoekers. Consumpties kunnen worden afgehaald bij een buffet dat door een plexiglas plaat is afgeschermd; houd minimaal 1,5 meter afstand, ook van onze medewerkers.

Crematieruimte
Na afloop van de plechtigheid is het voor maximaal vier nabestaanden (naast de uitvaartbegeleider en medewerkers) mogelijk om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte.

Informatie en nazorg
Voor afspraken over de bestemming van de as, het afhalen van de as of een verstrooiing kunnen wij maximaal drie personen binnen ontvangen. Bij de verstrooiing zelf zijn meer personen toegestaan, mits zij ten minste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Mondkapjes
Het is sinds maandag 15 november weer verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen in onze publieke binnenruimtes. Wanneer u heeft plaatsgenomen mag het mondkapje af. Dat geldt ook voor onze medewerkers. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. 

Algemene hygiënische maatregelen
Uiteraard doen we er alles aan om iedereen een veilige omgeving te bieden. Onze medewerkers houden zich aan de door de RIVM voorgeschreven hygiënische maatregelen. Al onze publieke ruimtes worden na gebruik gereinigd.

Voor gasten staat bij de in- en uitgangen desinfecterende handgel ter beschikking. In sanitaire ruimtes kunnen handen worden gewassen met zeep.
Op diverse plaatsen hangen instructies voor gasten.

Heeft u vragen?
Wilt u meer weten of heeft u bijvoorbeeld een specifieke vraag over de uitvaart, laat die dan in eerste instantie alstublieft weten aan ‘uw’ uitvaartondernemer.

Heeft u een vraag aan ons, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 038 - 45 48 948 en/of info@crematoriumkranenburg.nl. U kunt ervan overtuigd zijn dat wij er alles aan zullen doen om ook in deze onvoorspelbare tijden de best mogelijke manier te vinden om invulling aan het afscheid te geven.

 

 

 

Terug