Entree Crematorium Kranenburg ondergaat metamorfose

Vanaf 15 maart wordt de entree van Crematorium Kranenburg aangepast. “Tijdens de verbouwing zullen zowel de entree, de aanrijroute als het voorterrein worden aangepakt”, aldus directeur Fons Bergman. “Dat betekent dat het aangezicht van het gebouw volledig anders wordt. Zo wordt onder meer de oorspronkelijke kleurstelling teruggebracht en worden speelse elementen toegepast van bijvoorbeeld cortenstaal.”

Aanrijroute
Ook de aanrijroute en de bestaande ‘rotonde’ voor het gebouw krijgen een geheel nieuwe uitstraling. Zo zal de grijze klinkerbestrating voor het gebouw worden vervangen door klinkers met warme kleurstellingen. Bergman: “Het crematorium blijft goed toegankelijk al zal het helaas niet helemaal te vermijden zijn dat gasten bij aankomst buiten iets merken van de renovatie. Wij hebben echter met de aannemer duidelijke afspraken gemaakt om mogelijke hinder tot een minimum te beperken.” Tijdens de plechtigheden binnen zal geen last ondervonden worden. Naar verwachting zijn eind april/begin mei alle werkzaamheden gereed.

Terug